Tarihten Notlar: Bir Zamanlar Manchester United


manchester united'ın durumunu düşünürsek birazdan bahsedeceğimiz serinin geliştirilebilmesi çok zor görünüyor. yani bundan sonra bir ingiliz takımının çıkıp da manchester united'a karşı üst üste 8 galibiyet alması.

daha önce ingiltere'de dört ligde de şampiyon olan takımlara değinirken preston north end'in adı geçmişti. manchester united'ı üst üste en fazla yenen ingiliz takımı olarak da onları görüyoruz. tarih epey eski olsa da preston için önemli bir istatistik: 1893-1903 arasında iki takımın oynadığı 7 maçı da preston north end kazanmış. bu seriye o yıllarda yaklaşan başka takımlar da olmuş. everton 1892-1906 arasında 6 kez, newcastle united da 1895-1907 arasında 5 kez eli boş yollamış manchester united'ı sahadan. 100 yıl kadar önce manchester united'ın pek de güzel günler geçirmediğini anlamak zor olmasa gerek.

daha yakın tarihteyse manchester united'ı art arda yenen ingiliz takımları arasında chelsea ve liverpool göze batıyor. iki takım da 5 maçlık seri yakalamışlar: chelsea 1960ların sonunda, liverpool ise 2000lerin başında.

100 seneden fazla bir zaman önce manchester united'ı 7 maç üst üste yenen ve o dönemlerin en güçlü takımlarından olan preston north end'in ve manchester united'ın şu anki durumunu görünce de aklımıza sadece külahları değişmek deyimi geliyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails