Sülaleden Futbolcular #1 Jostein Flo-Tore André Flo-Jarle Flo-Havard Flo


flo ailesinin norveç futboluna sağladığı katkı malum. en meşhurları tore andré flo norveç milli takımının forvetinde 76 maçta forma giymiş ve 23 gol atmıştı. chelsea ve rangers gibi önemli takımlarda forma giymeden önce ülkesinde top koştururken kardeşleri jostein ve jarle ile birlikte oynuyordu. kendisi gibi forvet olan jostein flo da 53 kez milli formayı giymiş, bu maçlarda 11 gol kaydetmişti. jarle'nin ise abisi ve küçük kardeşi kadar meşhur olamamasının müsebbibi stoper oluşu mu bilmiyorum. ancak bu üç kardeş kısa bir süreliğine birlikte sogndal forması giymişlerdi. zaten jarle flo'nun futbolu bıraktığı kulüp de sogndal oldu sonrasında.

1998 dünya kupasında mücadele eden norveç milli takımında tore andré ve jostein dışında kuzenleri havard flo da yer alıyordu. 26 milli maçta 7 gol atan flo da ilginçtir 1993'te üç kuzeniyle beraber sogndal forması giymekteydi. tıpkı şu anda olduğu gibi. havard flo 2001'den beri sogndal adına mücadele ediyor. üstelik takımın şu anki kadrosunda havard flo'nun kuzeni 19 yaşındaki genç oyuncu per egil flo da bulunuyor. bunlara bir de ulrik flo'yu ekleyelim. kabul edelim ki biraz karışık oldu. ama flo ailesi ile sogndal takımı arasında bir ilişki olduğu da aşikar.

pek çok futbolcu çıkaran flo ailesinin yukarda saydığımız en büyük ferdi olan jostein flo ise memleketlerinin takımı stryn'de oynarken 1985'de bryne ile oynanan kupa maçında akrabaları onu yalnız bırakmamışlar. ancak tribünde değil, sahada. sahadaki tüm stryn oyuncularının soyadı flo imiş ve anlaşılacağı üzere aralarında kan bağı varmış.

bu arada saydığımız tüm kuzenlerin de sogndal'da oynamadan önce stryn'de oynadıklarını söylememize bilmem gerek var mı?

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails