Emekli Edilen Formalar #1 Mohamed Zidan


yıllarını bir kulüpte geçiren hatta tüm kariyerini aynı kulüpte geçiren oyuncular futbolu bıraktığında dile getirilen bir durumdur formanın emekliye ayrılması. işin aslı biraz amerikan adeti olsa da yıllarını bir kulüp için geçiren oyuncunun onore edilmesi adına güzel bir durum denebilir. ben de forması emekli edilen futbolculardan bahsedecek bir seriye başlıyorum bu yazıyla. yalnız ilk örneği yukarda değindiğim özelliklere tamamıyla ters bir oyuncudan vermeye karar verdim. aslında ölüm-kalım gibi bir durum oluşmadıkça bir futbolcunun bu kadar kısa süre oynadığı bir kulüpten forması emekliye ayrılmış vaziyette ayrılmasına rastlamak çok zor.

bahsettiğimiz oyuncu başlıkta gördüğünüz üzere mohamed zidan. hani defalarca basınımızın ülkemize transfer ettiği mısır milli takımı forveti. ilk tanındığı yıllarda efsanevi fransız futbolcu zinedine zidane'a olan isim benzerliği ile de dikkatleri çekmiştir muhakkak. şu anda bundesliga'da borussia dortmund için ter döken oyuncunun bundesliga öncesi durağı danimarka ligi yani danish superliga idi. ilk olarak akademisk boldklub forması giymeye başlayan mısırlı forvet burda geçirdiği 4 sezonun ardından fc midtjylland'ın yolunu tutmuştu. zaten hikaye de bu kulüple ilgili. 2003/04 sezonunu bu kulüpte geçiren zidan, oynadığı 47 maçta kaydettiği 30 golle sezonu gol krallarından biri olarak tamamlamıştı.

2003/04 sezonunda danimarka'da bir ilki gerçekleştirerek yeni stadyumunun adını bir sponsora satan ilk kulüp olan fc midtjylland'ın yeni evi mch arena'daki ilk maçları zidan'ın kulüp adına kısa sürede büyük şöhret kazanmasında etkili oldu. stadyumun açılış maçında ab copenhagen karşısında alınan 6-0'lık spektaküler galibiyette 5 gollük bir katkı sağlayan zidan, daha sonra da bu formunu sürdürdü ve sezon sonunda 4 milyon civarı bir bedelle yani rekor transfer ücretiyle werder bremen'e transfer oldu.

fc midtjylland'da kaldığı sadece bir sezon ise mohamed zidan'ın kulüp tarihinde özel bir yer edinmesine yetti de arttı. sonuç olarak kulüpte giydiği 14 numaralı forma emekli edilerek mısırlı golcü onurlandırılmış oldu. kulübü için sezonlarca top koşturup zerre değer verilmeden yollanan veya jübileye zorlanan oyuncuları düşündüğümüzde zidan'ın epey şanslı olduğunu söylemek mümkün.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails