Bayrak Adamlar #2 Adolf Bechtold

Tüm kariyerini aynı takım adına geçiren oyuncular serisinde sırada Adolf Bechtold var. Her ne kadar çok başarılı bir futbol kariyeri olmasa ve muhtemelen Eintracht Frankfurt taraftarları dışında pek fazla kişinin bilmediği biri olsa da Bechtold'un yirmi yıla yakın bir süreyi aynı kulüpte geçirmesi takdire şayan görünüyor.

1926 yılında dünyaya gelen Bechtold, 1938 yılında Almanların ünlü kulübü Eintracht Frankfurt altyapısına dahil oldu. 4 seneyi altyapıda geçirirken ülkesi tarihin en ağır savaşının baş aktörüydü. O yıllardaki pek çok futbolcu gibi en verimli yılları savaş dönemine denk geldiği için şanssız olarak nitelendirilebilir belki ama 1942'de 16 yaşındayken A takıma yükselmeyi başardı yine de.

1960 yılına kadar 18 sezonu aynı takımda geçiren savunma oyuncusu, o yıllarda Bundesliga olmadığı için daha doğrusu lig şu anki halini almadığından Bundesliga Şampiyonluğu yaşayamadı. Gerçi kayıtlarda 1959 yılının Almanya Şampiyonu olarak Eintracht Frankfurt geçtiği için Bechtold'un hanesine bu şampiyonluğu eklemeliyiz. Zaten o sezonki başarı kulübün Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılması anlamına geliyordu ve Eintracht Frankfurt 1959-60 sezonunda bu kupanın finaline yükseliyordu. Günümüzden bakınca, skoruyla Avrupa'nın en büyüğünü belirleyen bir maç için biraz ilginç gelen bu finali kazanan o yılların en güçlü kadrosu Real Madrid oluyordu 7-3 ile. Adolf Bechtold, bu final maçında oynamamıştı ama o sene kupada oynadığı tek maç kariyerindeki yegane uluslararası maç olacaktı. 1960 yılında da futbola son noktayı koymuştu zaten.

Kariyerinde tamamı Eintracht Frankfurt formasıyla olmak üzere 400'ün üzerinde maça çıkan ve kulübüyle 1959'daki şampiyonluğun yanı sıra 1953 ve 1959'da Güney Almanya Şampiyonluğu ve 1946'da Hessen Kupası sevinci yaşayan Bechtold, günümüzde Eintrach Frankfurt'un onursal kaptanıdır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails