Emekli Edilen Formalar #2 Eddie Moussa

Emekli edilen formalarla ilgili ilk yazıda sıra dışı bir durumdan bahsetmiştik. Mohamed Zidan sadece tek bir sezon oynadığı FC Midtjylland kulübü tarafından gösterdiği performans nedeniyle onurlandırılmıştı. Genelde bir oyuncunun formasının emekli edilmesi o kulüpte uzun yıllar oynamasına veya o kulüp adına çok büyük başarılara ulaşmasına bağlıdır. Fakat son yıllarda futbol sahalarında yaşanan ölümler sonucunda da forması emekli edilen oyuncular görmek futbolun üzücü tarafını yaşatıyor açıkçası.

Bu örnek de 2010 temmuzunda yaşanan bir ölüme dayanıyor. Ancak futbolcunun ölümü futbolla doğrudan alakalı bir şekilde gerçekleşmiyor. Doğrusunu söylemek gerekirse öldürülen bir futbolcu söz konusu: İsveç takımlarından Assyriska'nın forveti Eddie Moussa.

Henüz 26 yaşında cinayete kurban giden futbolcu, futbol hayatı boyunca kısa bir kiralık dönem dışında hep Assyriska forması giymişti. 2001-10 yılları arasında hücuma yönelik orta saha oyuncusu ya da forvet oyuncusu olarak oynadığı kulübünün önemli oyuncularından biriydi. 2006-07 sezonunu kiralık olarak Valsta Syrianska IK kulübünde geçirmişti. Babası Lübnan asıllı ve annesi Suriyeli olduğu için Lübnan Milli Takımı'nda oynama hakkını da elde etmişti. Ancak herhangi bir milli takımda ya da herhangi bir maçta oynamasına engel olacak bir cinayet hayatına mal olacaktı.

Eddie Mouusa ve kardeşi Yaacoub Mouusa'nın ölümüne, bir arkadaşlarının da ağır şekilde yaralanmasına neden olan olay 1 Temmuz 2010 gecesi gerçekleşti. Bir kafe çıkışında görgü tanıklarının ifadesine göre 3 kişinin silahlı saldırısına uğradılar. Olayın Moussa'nın diğer kardeşi Dany Moussa ile ilgili olduğu iddia edilecekti. Dany Moussa, Assyriska kulübünün olduğu Södertalje kentindeki bir çetenin lideriydi. Hal böyle olunca cinayetin bir intikam veya göz korkutma amacıyla işlendiği düşünülebilir. Kesin olan ise henüz 26 yaşındayken yeşil sahalara ve dünyaya veda eden bir futbolcu.

Assyriska kulübü, bu olay sonrasında 18 numaralı formayı başka bir oyuncuya vermeme kararı aldı. Tabii ki cinayete bağlı olarak gelişen bu karar, futbol tarihinde yaşanan en üzücü hadiselerden birinin acısını hafifletmenin çok uzağında olacaktır. Belki emekli edilen bu formayı, 8 sene formalarını giyen bir oyuncunun anısına saygı olarak değerlendirmek gerekecektir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails