Emekli Edilen Formalar #3 José Luis Carranza
























Bu seride bahsedeceğimiz oyuncuların çoğu futbol hayatı devam ederken hayata veda eden oyuncular. Dolayısıyla çok genç yaşta kulüpleri tarafından formalaraı emekli edilen isimlere rastlayacağız. Bu şüphesiz ki futbolun üzücü tarafı. Bir de futbolun vefalı tarafı var ki o da kariyerinde uzun yıllarını geçirdiği kulübü tarafından onurlandırılan futbolcuları işaret ediyor. İşte onlardan biri Perulu orta saha oyuncusu José Luis Carranza.

1964 yılında dünyaya gelen Carranza, ülkesinin en başarılı futbol kulübü olan Universitario de Deportes altyapısında futbola başladı. 1985 yılında A takıma yükselen oyuncu ilk kez 1986 yılında Bolivya temsilcisi Club Bolivar karşısında sahaya çıktı ve 2004'te futbolu bırakana kadar da tabir-i caizse formayı kimselere bırakmadı.

Universitario de Deportes formasıyla 1987, 1990, 1992, 1993, 1998, 1999 ve 2000 yıllarında 7 kez şampiyonluk sevinci yaşayan defansif orta saha oyuncusu 19 yıl boyunca 600 civarında maçta kulübünün formasını giymiştir. Ayrıca, tam bir istikrar sembolü olarak bazı kişisel rekorlara da imza atmıştır. Peru'nun en önemli derbisi olan Universitario de Deportes-Alianza Lima maçlarında en çok forma giyen oyuncu olmasının yanı sıra Güney Amerika futbolunun en önemli kulüplerarası turnuvası olan Copa Libertadores'de tam 10 ayrı sezonda yer almıştır. Copa Libertadores'de oynadığı 51 maç onu kulüp tarihinde bu kupada en çok sahaya çıkan oyuncu yapmaktadır.

Kariyeri boyunca pek çok takıdan teklif almasına karşın kulübüne olan sadakati ağır basan Carranza, Peru Milli Takımı'nın formasını ilk kez 1988'de giymiştir. 1989, 1991, 1993 ve 1995'te arka arkaya 4 Copa América kadrosunda yer alan oyuncu 1997'de milli formayı son kez giymiştir. Toplam 55 milli maçta 1 gol kaydeden Carranza, genelde forvet veya ofansif orta saha oyuncularının popüler olduğu bir dönemde oynamasına rağmen kulüp tarihinin en önemli isimleri arasına girmiştir. 2004 yılında 40 yaşında futbolu bırakan oyuncu için bir sene sonra Güney Amerikalı yıldızların sahne aldığı bir jübile düzenlenmiştir.

Universitario de Deportes kulübü de tüm kariyerini bu kulüp adına geçiren oyuncusunun 22 numaralı formasını emekli ederek Carranza'nın futbol tarihine geçmesini sağlamışlardır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails