Tarihten Notlar: İki İhtimalli Maç




yorumcuların sıkça dile getirdiği tabirdir işin içinden çıkamayınca. üç ihtimalli maç deyip geçerler. birazdan yazacaklarımız ise birmingham city'nin maçlarının bayağı bir süre iki ihtimale indirgendiğini gösteriyor.

birmingham city tam 43 maç üst üste berabere kalmamayı başarmış bir takım. yaklaşık 2 sene boyunca oynadıkları tüm lig maçlarını ya kazanmışlar ya kaybetmişler. tahmin edileceği üzere bu ingiliz ligleri açısından bir rekor. yalnız bu berabere kalmama serisinin 1892 aralık-1894 eylül arasında olduğunu da eklemek gerek.

daha yakın tarihlerde rastlanan en uzun seriyse 1985/86'da dördüncü ligde oynarken swindon town tarafından yakalanmış. üst üste 29 lig maçında 23 galibiyet ve 6 yenilgi alan swindon town sezonu da lig rekoru kırarak 102 puanla tamamlamış ve üçüncü lige çıkmış. swindon town'ın başında da futbolculuğu döneminde manchester united'ın önemli oyuncularından olan lou macari varmış. ertesi sezon yani 1986/87'de de takımın play-off sonucunda ikinci lige çıktığını belirtelim.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails