Tarihten Notlar: Sezon Ortasında Geldim, Kupayı Kaptım


-üstte 8 yıla yakın çalıştırdığı aston villa'nın en büyük başarısını göremeden takımdan ayrılan ron saunders, altta ise birkaç ay içinde şampiyon kulüpler kupası ve süper kupayı kapan tony barton-

galatasaray'ın 2007/08 sezonu şampiyonluğu ile ilgili pek çok hikaye yazılabilir. patlama yapan oyuncularla ilgili, seyircisiz maçlarla ilgili, sakatlarla ilgili. ama sezonun sonlarında karl-heinz feldkamp'ın gönderilmesiyle sezonu tamamlaması için göreve getirilen cevat güler'le ilgili de birşeyler yazılmalıdır. sezon ortasında takıma gelip de şampiyonluğu kapıp giden teknik adamların örneği geçmişte çok olsa gerek ancak göreve geldikten 3 ay sonra şampiyon kulüpler kupasını kucaklamak da nadide bir başarı olmalı.

yukarda bahsettiğimiz şeyi aynı sezon hem lig hem de şampiyonlar ligi baz alındığında chelsea'nin kovulan teknik adamı avram grant için de söyleyebilirdik. ancak son düzlük grant'ın öne geçtiği düzlük olamadı, üstelik şampiyonlar ligi finali dramatik biçimde sonlandı. böylelikle 1982'de tarihinin en büyük başarısına ulaşan aston villa'da ron saunders'dan görevi devralan tony barton'ın takımı şampiyon kulüpler kupası zaferine taşımasının ikinci bir örneği hala daha yaşanmamış oldu. ardından fc barcelona'yı da geçip süper kupayı da alan aston villa'nın başında durduğu diğer iki sezonsa işler pek iyi gitmemiş barton adına. ve 1984'te kendini northampton town'ın başında bulmuş, bir daha da 1. lige dönememiş tony barton.

bakalım avram grant bu sezon chelsea ile başardıklarıyla gereken ilgiyi görecek mi yoksa o da tony barton gibi kariyeri düşüşe geçen bir hoca mı olacak?

bu arada tony barton'ın yerine geldiği ron saunders da futbol tarihinde birmingham ve çevresinin üç önemli takımını da çalıştıran tek teknik adammış. 1974-82 arasında aston villa'yı, 1982-86 arasında birmingham cityyi ve son olarak da 1986/87 sezonunda west bromwich albion'ı çalıştırmış ingiliz teknik adam. zaten wba macerası da 20 yıllık teknik adamlığının son durağı olmuş.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails