Tarihten Notlar: Sakata Gelenler

bizim gazetelerin huyudur. ne zaman yüksek bonservis ücretiyle bir oyuncu gelse ve sakatlık başta olmak üzere herhangi bir nedenle fazla forma şansı bulamazsa hesap kitaba girişilir. oyuncunun dakikası kaç paraya geldi, oynadığı 90 dakika başına kaç para kazandı gibi hesaplardan bahsediyoruz.



gary charles, 15 yıllık kariyeri boyunca derby county dışında bir takımda gözü kapalı ilk onbir oynamadı aslında. buna rağmen aston villa'dan da hatırladığımız sağ bek ingiltere milli takımında 2 kez oynamayı başarmıştı. ada dışındaki tek macerası aston villa ardından gittiği benfica olmuştu. benfica'da da fazla oynamayan savunmacı 1999'da west ham united'a 1,2 milyon pound'a transfer oldu. kariyerinin başlarında nottingham forest formasıyla çizdiği görüntünün ekmeğini yediğini düşünebiliriz bu transferde. ama west ham'a yar olmadığını söylemek de mümkün. bir sezon birmingham city'de kiralık oynayan oyuncu, diğer iki sezonda west ham united ile 5'i lig olmak üzere 6 resmi maça çıkabilmiş. yani maç başına 200000 pound almış west ham'dan, üstelik 6 maçın 3'ünde de sonradan oyuna girmiş.



john ebbrell'in hikayesi de benzerlikler gösteriyor. everton'da futbola başlayan oyuncu 10 yılda 246 maça çıktıktan sonra sheffield united'a transfer oluyor 1997'de. ödenen para 1 milyon pound. zaten ciddi sakatlıklarla boğuşan bir oyuncu sheffield united'a gelmeden önce de. ama kimse onun kulüpteki 2 sezon boyunca sadece 45 dakika sahada kalabileceğini öngöremezdi herhalde. bir başka deyişle oyna(yama)dığı 90 dakika başına 2 milyon pound çıkmış sheffield united'ın kasasından.



yine de yukardaki iki örnek romanya milli takımının kadrosunda devamlı şans bulan daniel prodan'ınkinin yanında epey ucuz kalıyor. 1990ların ilk yarısında steaua bucharest formasıyla üst üste şampiyonluklar yaşayan ünlü savunmacı ülke dışına ilk kez 1996'da çıkmıştı. atlético madrid formasını yaklaşık 1,5 sezon giydikten sonra bir diğer büyük kulübe rangers'a transfer oldu. rangers formasıyla geçirdiği iki sezon boyunca çıktığı maç sayısı ise sıfırdı.

anlaşılan menajerlik oyunlarında binbir zorlukla alabildiğimiz bir oyuncunun hiç oynayamadan uzun süreli sakatlık yaşamasının gerçek hayatta da pek çok örneği varmış. herhalde yukarda bahsedilen transferleri yapan kulüpler de kendilerine daha sağlam bir sağlık ekibi bulmuşlardır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails